Over ons

Particulier Recherchebureau Leijs & Partners wordt geleid door Els Leijs (1952).

 

Voor het jaar 2000 was Els voornamelijk in twee vakgebieden actief geweest: ze werkte 12 jaar in de automatisering en ook 12 jaar bij de omroep. Bijna zeven jaar daarvan werkte Els bij het KRO televisieprogramma Spoorloos. En dat veranderde haar leven voorgoed.

Het zoeken en vinden van personen bleek haar op het lijf geschreven. Haar analytische instelling, ruime levenservaring en doortastende aanpak leverden vaak succes op. In 2000 besloot Els dat ze een eigen bureau wilde gaan opzetten voor mensen die familie of oude vrienden zochten. Al snel bleek dat dit niet zomaar kon. Zij moest een officieel ‘Particulier Onderzoeksbureau’ opzetten, iets waar ze nog nooit van gehoord had. Het bleek om een recherchebureau oftewel detectivebureau te gaan, waarvoor een opleiding, diploma’s en een licentie van het Ministerie van Justitie benodigd was.

In 2002 kwam dat bureau er, met als voornaamste doel familie en vrienden te zoeken. Tijdens de opleiding bleek Els dat ook het ‘gewone’ recherchewerk haar goed lag.

In Nederland werkt Els samen met andere bureaus als het onderzoek dat noodzaakt, bijvoorbeeld bij een regio-overschrijdend onderzoek, of als er ‘s nachts geobserveerd moet worden. Dit zijn uitsluitend bureaus met een licentie van Justitie en aangesloten bij de branchevereniging BPOB.

Het zoeken van personen in Nederland doet Els zelf. Hierin heeft ze sinds 1992 zoveel ervaring opgebouwd, dat zij met recht de expert op dit terrein genoemd kan worden. Ook het zoeken in het buitenland doet ze voornamelijk zelf. Wel gebruikt ze daarbij correspondenten ter plekke, andere researchers of journalisten. Daardoor kan zij zoekacties aannemen in (bijna) alle landen van de wereld.